Klaar voor de start van jouw gezondheid 2.0?

Met de Voedingspraat Community bouw je jouw ultieme gezonde leefstijl. We maken van de gezonde voeding en leefstijl een gewoonte voor de lange termijn. Die we vasthouden. Waarmee we mee bewegen. Zodat we relaxed en gelukkig kunnen leven, maar wel gezond.

Meld je aan >

56+ leden

Die hun gezondheidsdoelen hebben bereikt. Gezond gewicht, geen opgeblazen buik of buikpijn en wel, bakken met energie!

213 Kilo's afgevallen

Alle leden samen zijn meer dan 200 kg afgevallen. Dat is zo'n 4kg per persoon (gemiddeld). 

261+

Berichten gedeeld om elkaar te ondersteunen en inspiratie te delen. Bordjes eten, leuke wandelingen, recepten en meer.

Tevreden deelnemer

⭐⭐⭐⭐⭐

Ik ben heel blij met de community. Het helpt me er doorheen om het niet alleen te doen. En om te zien dat we allemaal onze eigen uitdagingen hebben met onze gezondheid. Ik ben inmiddels weer langzaam aan het afvallen sinds mijn ziek zijn. Maar ik heb dankzij Nienke de focus voor al op de gezondheid en daar ben ik blij om. Want ik heb veel meer energie en ik voel me super goed bij het eetpatroon, dat de kilo's eigenlijk bijzaak zijn geworden.


gezondheidscommunity

Petra, 50 jaar

Een persoonlijke noot van de oprichter

EMB exorfinevrije voeding
Nienke En Roos bij Vatrop

Ik ben Nienke (links op de foto). En zoals je ziet, ben ik een enthousiast persoon die graag proost op het leven. Maar, niet met wijn. Sinds ik op jonge leeftijd mijn broer, Koen verloor, leerde ik: er is maar één ding echt belangrijk in het leven én dat is familie (en vrienden die omgedoopt zijn tot familie omdat je zoveel van ze houdt).

 

De andere meid op de foto, dat is mijn zusje, Roos. Mijn bedrijfsfoto's, die maakte we samen. Omdat ik weet dat Roos ook van mooie foto's houdt. En omdat ik graag dingen samen doe. Verder zie je een tafel vol met eten (dit had nog wel wat lekkerder gekund), maar waar het om gaat is dat ik met deze foto een bepaald beeld wil schetsen. 


Wat je ook wil bereiken in het leven, laten we het in dit geval over gezondheid hebben, SAMEN ben je sterker dan alleen. Zo cliché als het klinkt, zo waar als het is. 


De Voedingspraat Community werd geboren, volledig uit eigen belang. Want ik wil mensen om mij heen hebben met de neus dezelfde kant op. Ik word blij als mensen mij aanmoedigen wanneer ik 'nee' zeg tegen alcohol. Ik word blij als mensen verantwoordelijkheid durven nemen over hun eigen gezondheid. En alle mensen die dat doen, of dat willen leren, wil ik samenbrengen. 


Omdat ik zie, in mijn groepsprogramma's en bij 1-op-1 coaching, dat alle mensen die van een gezond eetpatroon een lange termijn gewoonte kunnen maken, één ding met elkaar gemeen hebben. Zij hebben een supportgroep gevonden.

Voor sommigen is het hun gezin, voor anderen juist helemaal niet. Voor sommigen is het een collega, voor anderen is het een vriendin. 


Maar één ding weet ik zeker. Als je iemand hebt die jou begrijpt, die weet waar jij naar toe wil en zelf graag met je mee beweegt, dan behaal jij je doelen 10x sneller, dan alleen. 


De uitdaging in het volhouden van een gezond eetpatroon, zit hem in het kunnen doorgaan op moeilijke momenten. Je wil goed voor jezelf kunnen zorgen, ook, of misschien wel juist als je veel stress ervaart, als er iemand overlijdt, als je getroffen wordt (of iemand waar je van houdt) door een ellendige ziekte. 

De Voedingspraat Community is voor aanmoediging, saamhorigheid, elkaar inspireren. De bakken met kennis die je op kunt doen zijn het fundament voor jouw gezondheid. Maar het warme bad van gelijkgestemden waar je in terecht komt is de sleutel tot succes.


Nienke

Tevreden Voedingspraters

Marieke (34 jaar)

Voel mij in alle opzichten zoveel beter, echt heel bijzonder. Ook helemaal geen last meer van mijn hooikoorts klachten, dat vind ik ook echt heel apart.

⭐⭐⭐⭐⭐

energie gids
Vera (25 jaar)
Ik ben vooral heel blij dat ik nieuwe inspiratie heb over wat ik kan koken. Ik weet wel wat gezond is, maar ik kwam toch steeds op hetzelfde uit. Met de weekmenu's van Nienke kom ik nog eens op andere ideeën. Daar ben ik blij om. En mijn gezin trouwens ook.

⭐⭐⭐⭐⭐

voedingspraat
Roos (20 jaar)
Mijn buik is weer net zo strak als toen ik 16 was. Niet eens zo zeer omdat ik afgevallen ben, maar gewoon dat opgeblazen gevoel is helemaal weg omdat ik bepaalde triggers nu makkelijker laat staan.

⭐⭐⭐⭐⭐

review dietist orthomoleculair
Mariëlle (24 jaar)

Met ondergewicht en veel lichamelijke klachten kwam ik bij Nienke terecht. Na een uitgebreide intake en een EMB test, volgde het advies. Ik ging hiermee aan de slag (enigszins sceptisch), maar voelde mij al na een week beter. 

Tussendoor gaf Nienke nog een aantal adviezen op basis van mijn hindernissen. Nu 3 maanden later heb ik weer het gevoel in mijn eigen lijf te zitten en ben ik erg blij dat ik dit traject bij Nienke heb gevolgd!

⭐⭐⭐⭐⭐

Is de VPC iets voor jou?

De Voedingspraat Community is niet zomaar geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezonde leefstijl. Ik doe je de belofte dat je met behulp van de VPC je optimale gewicht bereikt, tien keer meer energiezult krijgen en dat je vage klachten verdwijnen. Maar, dat is op één voorwaarde.


Ik geef je alle mogelijke tools om je zo gemotiveerd, betrokken, gefocust, geïnformeerd en geïnspireerd te houden als mogelijk is. Maar, jij moet het doen. Als je lid wordt van de VPC moet je voelen dat je écht verandering/verbetering in je eet- en leefpatroon wil creëren. De VPC is een absolute stok achter de deur en gaat je heel veel ondersteuning bieden. Maar, het is geen 'wonder' oplossing voor al je klachten, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. 

Realiseer je dus dat je als lid zelf verantwoordelijk bent voor hoe je de aangereikte tools gebruikt. 


Je moet de verandering willen. Meer energie, een prachtig figuur, een stralende blik in je ogen. De VPC is voor jou, als jij er klaar voor bent om daar je best voor te doen. 

Klinkt als muziek in de oren


Wat maakt de VPC anders dan andere leefstijlprogramma's en diëten?

Deelnemer aan het woord: 

''Dat voelen wat m'n lijf nodig heeft, dat maakt voor mij het verschil''.

Ik ga in gesprek met Corina, die sinds januari 2023 lid is van de Voedingspraat Community. Ze vertelt wat het voor haar betekend om deelnemer te zijn. Inmiddels is Corina zichtbaar kilo's afgevallen én voelt zij zich energieker dan voorheen. Maar, hoeveel kilo's, dat weten we niet. De relatie met de weegschaal is verbroken. Het gaat om 'lekker in je vel' voelen. Dan volgt de rest vanzelf. 🙏
Voedingspraat

(Voedings)inspiratie

Profiteer van eindeloze voedingsinspiratie in de vorm van weekmenu's, recepten, foto's en video's van ingrediënten en maaltijden, winkels en webshops. Word continu geprikkeld om nieuwe gerechten én andere gezonde gewoontes uit te proberen.


Voedingspraat

Motivatie en Consistentie

Laat je inspireren in een groep met gelijkgestemde mensen die allen bouwen aan een langdurig gezonde leefstijl. Of je nu gaat voor meer energie, een gezond gewicht, minder huid- of darmklachten, alles begint bij gezondheid.

Blijf gemotiveerd en consistent werken aan jouw gezondheid.

Voedingspraat

Kennis

Leer nieuwe producten kennen en leer zelf producten beoordelen aan de hand van etiketten. Doe kennis op over de werking van voedingsmiddelen op het menselijk lichaam. En leer verschillende methoden kennen om jouw gezondheid optimaal en je energielevel hoog te houden.

In de VPC 

Live Meetings voor focus en motivatie

Maandelijks toegankelijk tot live calls met de groep:

 • Om gemotiveerd te worden en blijven
 • Vragen te stellen
 • Nieuwe kennis te vergaren
 • Jouw ervaringen te delen (en daar feedback op krijgen)

Masterclasses voor kennis en inspiratie

 • Masterclass: Voedings- en leefstijladvies bij de Winterdip
 • Masterclass: Supplementen do's en don'ts

Voedingspraat 10x meer energie in 10 stappen

 • Cursus: 10x meer energie in 10 stappen (basis voor een gezond eetpatroon)

Leefstijlinspiratie | Praktisch toepasbaar

 • Intuïtief eten oefeningen en informatie (effectief bij emotie-eten)
 • Voor het implementeren van gewoontes voor de lange termijn

Challenges | Voor bewustzijn en om de lol er in te houden SAMEN

 • 365 Dagen Energiek Challenge Week opnames

Weekmenu's, recepten en producten voor inspiratie

 • Weekmenu's met exorfinevrije voedingsinspiratie (voor gezonde darmen, gezond gewicht, beter humeur en meer energie)
 • Maandelijks nieuwe recepten in video, foto en/of geschrift
 • Zelf stemmen op welke recepten je wil zien
 • Maaltijdfoto's van wat ik eet als Orthomoleculair Diëtist
 • Budgettips over maatlijden, producten, online en offline boodschappenwinkels

Totale waarde: €1966,-

Hoewel je gezondheid onbetaalbaar is, is de investering voor het VPC Lidmaatschap niet het bovenstaande bedrag. Ik heb een super fijn aanbod gemaakt, waarmee ik je echt veel meer waarde geef dan op welke andere manier dan ook. Maak je er te weinig gebruik van? Of vind je de inhoud niet interessant? Dan kun je stoppen wanneer je wil. Zonder dat je er voor vreselijk hoge bedragen aan vast zit.

De deuren (her)openen binnenkort...

Er is maar beperkt plek in de community en op dit moment is het niet mogelijk om in te stappen. Wil jij op de wachtlijst komen en bericht krijgen wanneer de deuren weer zijn geopend? Laat hieronder je mailadres achter.


Veelgestelde vragen VPC

Waarom zou ik lid worden van de Voedingspraat community als ik al informatie kan vinden op internet?

De Voedingspraat community biedt meer dan alleen informatie. Als lid heb je toegang tot weekmenu's, masterclasses, inspiratie en motivatie om je gezondheid te verbeteren. Daarnaast is het een besloten community waar je in contact kunt komen met gelijkgestemden en waar je persoonlijke vragen kunt stellen aan experts op het gebied van voeding en gezondheid. We kunnen allemaal beginnen met voedingsadvies, maar het doorgaan, daar ligt de uitdaging. In de VPC word je geholpen en gemotiveerd om door te zetten.

Ik heb geen tijd om actief deel te nemen aan de community, is het dan nog steeds de moeite waard om lid te worden?

Ja, zelfs als je niet altijd actief deelneemt aan de community, heb je nog steeds toegang tot alle content en kun je deze op een moment dat het jou uitkomt bekijken en gebruiken. Bovendien kun je altijd vragen stellen aan de experts, ook als je niet regelmatig online bent.

Ik heb al zoveel diëten en programma's geprobeerd, waarom zou dit anders zijn?

Voedingspraat is geen dieet of programma, maar een community die je ondersteunt bij het maken van gezonde keuzes op lange termijn. Het is geen quick fix, maar een manier om stap voor stap een gezonde levensstijl op te bouwen die bij jou past. Bovendien heb je toegang tot experts die je kunnen helpen bij het vinden van een persoonlijke aanpak.

Wat als ik geen interesse heb in alle onderwerpen die worden besproken in de community?

De Voedingspraat community biedt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van voeding en gezondheid, maar je bent niet verplicht om alles te volgen. Je kunt zelf kiezen welke content relevant is voor jou en daarop focussen. Bovendien kun je zelf onderwerpen aanvragen en stemmen op de thema's die we elke maand gaan behandelen.

Ik ben geen expert op het gebied van voeding en gezondheid, is de community dan wel geschikt voor mij?

Zeker, de Voedingspraat community is er juist voor mensen die meer willen leren over voeding en gezondheid en die ondersteuning willen bij het maken van gezonde keuzes. De experts in de community zijn er om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van een persoonlijke aanpak die bij jou past.

Wat als ik niet bij de live momenten aanwezig kan zijn?

De live momenten worden opgenomen en je kunt vooraf je vragen insturen over het onderwerp. Je kunt de meetings en masterclasses dus terug kijken. Bovendien zijn de livemomenten niet altijd op de zelfde dag en tijd om er voor te zorgen dat je altijd een keer de mogelijkheid hebt om mee te doen. De datum en tijd worden ruim van te voren bekend gemaakt zodat je ruim de tijd hebt om jezelf vrij te plannen.

Ik heb al een behoorlijke basiskennis over gezonde voeding en leefstijl, is het voor mij dan de moeite?

Absoluut. Allereerst is kennis over gezonde leefstijl iets anders dan het ook daadwerkelijk kunnen toepassen in de praktijk. Daarnaast is de VPC een plek waar alle niveaus met elkaar samen komen omdat er in de cursus bibliotheek informatie beschikbaar is van beginner tot gevorderde. Ook kun je al je vragen stellen en is er veel ruimte om de diepgang op te zoeken.

Kan ik het abonnement stopzetten als het echt niet bevalt?

Ik garandeer je dat de Voedingspraat Community alles bevat wat je nodig hebt om je gezondheid op lange termijn écht te laten slagen. Mocht het door omstandigheden toch zo zijn dat je het abonnement wil opzeggen kun je mailen naar info@nienkevink.nl en wordt het z.s.m. in orde gemaakt.

Kan ik de Voedingspraat Community gratis uitproberen?

Bijna gratis. de eerste 7 dagen kun je voor €1,- uitproberen.

Wordt mijn abonnement automatisch verlengd?

Ja, maar je zit nergens aan vast. Het maandabonnement kun je opzeggen voor het eind van van jouw maand/ voor de volgende betaling. Ditzelfde geldt voor het jaarabonnement. Voor het einde van het jaar (vanaf de dag dat jij lid werd) kun je mailen naar info@nienkevink.nl als je je abonnement niet automatisch wil verlengen voor het volgende jaar.
Let op: Het 'uitprobeer-abonnement' van 7 dagen voor 1.- euro wordt zonder opzegging automatisch verlengd en is na verlenging uiteraard ieder moment opzegbaar volgens bovenstaande regels.

Klaar voor de start van jouw Gezondheid 2.0? Maar nu voor het echt?

vermoeidheid
Meld je aan