Chiapudding met chocola en aardbeien
Waarschuwing: chiazaad kan bloeddrukverlagend werken. Pas op bij het gebruik van bloeddrukverlagers.
Portie: 1
Duur: Overnight + 10 minuten
Ingrediënten chiapudding
- 200 ml tijgernotenmelk of kokosmelk
- 50 gram chiazaad
- Vanille aroma naar eigen smaak
- 2 eetlepels gemengde notenpasta
- 1 blokje >70% cacao chocola (Lindt o.i.d)
- Handje verse aardbeien
Bereiding chiapudding
- Meng de melk met het chiazaad en vanille-aroma en plaats voor minimaal drie uur in de koelkast. Beter en makkelijker: maak de avond van te voren en plaats in de koelkast. Zorg dat de chiazaadjes goed ondergedompeld zijn zodat ze lekker kunnen wellen in de melk.
- Haal de weckpot o.i.d met de chia/melk mix uit de koelkast en roer goed door. Voeg de notenpasta toe.
- Hak het blokje chocola in kleine blokjes en snijd de aardbeien in stukjes.
- Roer alles door elkaar.