Exorfinevrij lunch
Exorfinevrije quinoasalade met geroosterde groenten
Ingrediƫnten:
- 1 kop quinoa, goed gespoeld
- 2 kopjes water
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1/4 kop gehakte verse peterselie
- Sap van 1 citroen
- 1/3 kopje gehakte walnoten (optioneel)
- Feta kaas, verkruimeld (optioneel)
Bereidingswijze:
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2. Meng de blokjes zoete aardappel, plakjes courgette, rode ui en blokjes rode paprika op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 25-30 minuten of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- 3. Spoel de quinoa goed af en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
- 4. In een grote kom, meng de geroosterde groenten, gekookte quinoa, verse peterselie en citroensap. Meng goed.
- 5. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
- 6. Garneer de quinoasalade met gehakte walnoten en verkruimelde feta kaas als je dat wilt.
- 7. Serveer de quinoasalade als een smakelijke en voedzame exorfinevrije lunch.
Deze quinoasalade met geroosterde groenten biedt een gezonde en smaakvolle optie voor een exorfinevrije lunch. Geniet ervan!