Exorfinevrij lunch

Exorfinevrije quinoasalade met geroosterde groenten

Ingrediƫnten:

  • 1 kop quinoa, goed gespoeld
  • 2 kopjes water
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kop gehakte verse peterselie
  • Sap van 1 citroen
  • 1/3 kopje gehakte walnoten (optioneel)
  • Feta kaas, verkruimeld (optioneel)

Bereidingswijze:

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2. Meng de blokjes zoete aardappel, plakjes courgette, rode ui en blokjes rode paprika op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 25-30 minuten of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • 3. Spoel de quinoa goed af en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
  • 4. In een grote kom, meng de geroosterde groenten, gekookte quinoa, verse peterselie en citroensap. Meng goed.
  • 5. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  • 6. Garneer de quinoasalade met gehakte walnoten en verkruimelde feta kaas als je dat wilt.
  • 7. Serveer de quinoasalade als een smakelijke en voedzame exorfinevrije lunch.

Deze quinoasalade met geroosterde groenten biedt een gezonde en smaakvolle optie voor een exorfinevrije lunch. Geniet ervan!