Exorfinevrij ontbijt: burrito
Exorfinevrije Ontbijtburrito: Gezond en Heerlijk
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 rijpe avocado, in plakjes
- 1 tomaat, in blokjes
- Handvol verse slablaadjes
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 glutenvrije tortilla's
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Optionele Toppings:
- Verse koriander
- Jalapeñopepers, in plakjes
- Salsa
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Fruit de fijngehakte rode ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de verse slablaadjes toe en laat ze slinken.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe en bak kort tot de tomaat zacht wordt.
- Duw de groentemix naar de zijkant van de pan en breek de eieren in de pan. Roer de eieren voorzichtig door de groenten tot ze gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Verwarm de glutenvrije tortilla's volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de tortilla's.
- Voeg plakjes avocado toe bovenop het eimengsel.
- Garneer met verse koriander, jalapeñopepers (indien gewenst) en salsa.
- Vouw de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze op tot burrito's.
Deze exorfinevrije ontbijtburrito is niet alleen gezond en voedzaam, maar ook heerlijk vullend. Je kunt ook experimenteren met extra ingrediënten naar keuze om het aan te passen aan jouw smaakvoorkeuren.
Benieuwd naar een exorfinevrij weekmenu? Die vind je hier.