Recept gezonde pastaschotel
Een recept voor gezonde pastaschotel kun je altijd maken wanneer je even geen inspiratie hebt. Dit onderstaande recept is ontstaan op het moment dat ik met losse ingrediënten aan de slag ging die ik toevallig nog had liggen. Wat bleek? Het werd een heerlijk gerecht. Het recept is glutenvrij.
Bereiding: 15 minuten + 15 minuten wachttijd wanneer het gerecht in de oven zit. Benodigdheden: oven, snijplank, mes, koekenpan, spatel, kookpan en ovenschotel.
🍜 Ingrediënten voor de gezonde pastaschotel
De hoeveelheden zijn naar eigen wens en smaak.
- Ui
- Courgette (meer recepten met courgette)
- Groene asperges
- Gele paprika
- Olijfolie
- Peulvruchtenpasta (rode linzen)
- Kidneybonen
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Tomaten
- Parmezaanse kaas
- Goudse (of andere) 48+ kaas
- Kruiden, peper en zout naar eigen smaak
👩🍳 Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snijd de ui, courgette, asperges en paprika in klein stukjes en bak deze vervolgens kort in de olijfolie.
- Kook de peulvruchtenpasta volgens de aanwijzingen op het pak.
- Spoel de kidneybonen (uit blik) af, laat uitlekken en voeg toe aan het groentemengsel.
- Voeg paprika- en knoflookpoeder toe in ruime hoeveelheid.
- Meng het geheel door elkaar en voeg ook de gare pasta toe.
- Giet het mengsel in een ovenschaal, snijd de tomaten in plakjes en verdeel over het geheel.
- Bestrooi met geraspte kaas (dit mogen ook plakken kaas zijn). Beide kaassoorten in de hoeveelheid naar eigen smaak.
- Zet het geheel in de oven voor ongeveer 15 minuten (totdat de kaaskorst goudkleurig wordt).
- Breng eventueel op smaak met extra olijfolie, peper, zout en (verse) kruiden.
Mealprep tip
Ovenschotels kun je maken in alle soorten en maten. Het kan enorm handig zijn om een ovenschotel te gebruiken waar je na afloop een deksel op kunt doen. Ovenschotels met deksels zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Tip: niet met deksel en al in de oven zetten. 😜