Vegan groene curry
Vegan groene curry - ook voor carnivoren mogelijk te maken..
Aantal porties: goed voor 2-4 personen
Ingrediënten
- Een witte ui
- Twee tenen knoflook
- 300 gram sperziebonen
- Een hele (kleine) bloemkool
- Een blik kikkererwten (uitlek gewicht 250 gram)
- 200 gram champignons
- 150 gram zilvervliesrijst
- Een pakje kokosmelk (200 ml)
- Kruidenpasta (fairtrade)
Bereiding
- Pel de knoflook en ui en snijd het beide fijn.
- Fruit de knoflook en ui in olijfolie op laag vuur in een koekenpan.
- Zet ondertussen een pan water op om de rijst te koken.
- Dop de sperziebonen en snijd de bloemkool in roosjes.
- Snijd de champignons en voeg toe aan het fruitende ui/knoflook mengsel. Zet het vuur wat hoger en bak de champignons langzaam gaar.
- Voeg ondertussen de rijst toe aan het kokende water.
- Kook de sperziebonen en de bloemkoolroosjes 3-5 minuten mee in de vergiet bij de rijst.
- Voeg de sperziebonen en de bloemkoolroosjes vervolgens toe aan de pan waar de champignons bakken en bak de groente mee.
- Spoel de kikkererwten goed af tot er geen schuim meer vanaf komt en voeg toe aan de grote koekenpan.
- Als alle groente goed doorbakken zijn kun je de kokosmelk en kruidenpasta toevoegen.
- Voeg ook de gare rijst toe aan de grote koekenpan, roer het geheel goed door en laat op laag vuur de kokosmelk zachtjes indikken.
Tip: ook lekker, voeg kipstukjes toe! Voor de extra eiwitten en de smaak.