Vegan groene curry

Vegan groene curry - ook voor carnivoren mogelijk te maken..

Aantal porties: goed voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • Een witte ui
  • Twee tenen knoflook 
  • 300 gram sperziebonen
  • Een hele (kleine) bloemkool
  • Een blik kikkererwten (uitlek gewicht 250 gram)
  • 200 gram champignons
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Een pakje kokosmelk (200 ml)
  • Kruidenpasta (fairtrade)

Bereiding

  1. Pel de knoflook en ui en snijd het beide fijn. 
  2. Fruit de knoflook en ui in olijfolie op laag vuur in een koekenpan.
  3. Zet ondertussen een pan water op om de rijst te koken.
  4. Dop de sperziebonen en snijd de bloemkool in roosjes.
  5. Snijd de champignons en voeg toe aan het fruitende ui/knoflook mengsel. Zet het vuur wat hoger en bak de champignons langzaam gaar. 
  6. Voeg ondertussen de rijst toe aan het kokende water. 
  7. Kook de sperziebonen en de bloemkoolroosjes 3-5 minuten mee in de vergiet bij de rijst. 
  8. Voeg de sperziebonen en de bloemkoolroosjes vervolgens toe aan de pan waar de champignons bakken en bak de groente mee. 
  9. Spoel de kikkererwten goed af tot er geen schuim meer vanaf komt en voeg toe aan de grote koekenpan. 
  10. Als alle groente goed doorbakken zijn kun je de kokosmelk en kruidenpasta toevoegen. 
  11. Voeg ook de gare rijst toe aan de grote koekenpan, roer het geheel goed door en laat op laag vuur de kokosmelk zachtjes indikken. 

Tip: ook lekker, voeg kipstukjes toe! Voor de extra eiwitten en de smaak.