Amandelpannenkoekjes

Wanneer je exorfinevrij, glutenvrij of paleo eet (of gewoon zin hebt in wat anders), dan zijn de amandelpannenkoekjes de perfecte uitkomst. Ik heb behoorlijk wat pannenkoeken laten mislukken voor ik bij de ultieme verhouding uitkwam die ik hieronder voor je heb uitgewerkt. Let op: de verhouding mikt nogal nou. Kies echt voor middelgrote eitjes en afgemeten hoeveelheden meel, water etc. Dan heb je de meeste kans van slagen. Verder wil ik je als tip meegeven voor het maken van deze pannenkoekjes: pak het rustig aan. Heb een beetje geduld, wil bijvoorbeeld niet te snel de pannenkoekjes draaien, want dan gaan ze snel kapot.

Dit recept is goed voor 6-8 kleine pannenkoekjes. Ingrediënten - 125 gram amandelmeel - 2 eieren - 200 ml water - 4 eetlepels kokosvet (afgestreken en gesmolten) - 3 theelepels bakpoeder (afgestreken) Optioneel voor de smaak: koek- en speculaaskruiden, kaneel, vanille-extract, geprakte banaan of dadels. Bereiding: 1. Mix alle ingrediënten tot een glad geheel met de hand of machine. 2. Bak de pannenkoekjes in 5-6 minuten gaar op middelhoog vuur met een theelepeltje kokosvet. 3. Beleg de pannenkoekjes met vers fruit (zoals wilde perziken) en vries eventueel een portie in voor later. 4. Zet een foto in je verhaal en tag me als je de pannenkoekjes hebt uitgeprobeerd! 📷😀