Is een 'reset' nodig aan de start van een leefstijlverandering? #Podcast3

Is een 'reset' nodig aan de start van een leefstijlverandering?  #Podcast3

Is een streng begin nodig aan de start van een nieuwe leefstijl? Of kun je het beter rustig opbouwen? Wanneer MOET je iets gewoon DOEN? Voeding- en leefstijlverbeteringen zijn geen MOETEN dingen, maar WILLEN dingen. Maar hoe geef je hier vorm aan?

In het laatste deel van de eerste drie afleveringen gaan we het hebben over de reset alvorens een leefstijlverandering, en meer. Je leest hier een korte samenvatting en de hoogtepunten. 

Wil je meer weten over de inleiding van de vraag die we hier gaan beantwoorden? Luister dan eerst naar deel 1 en 2. 

Wat voor persoon ben je?

Heb je een streng dieet verleden? Dan zou het voor mij niet de eerste keuze zijn om jou wéér op een streng dieet te zetten. Immers, een dieet is tijdelijk. En je wilt resultaat voor altijd. 

Mijn advies...

Begin een leefstijl te veranderen in kleine stappen. Probeer eerst gezonde stappen te maken die al dichtbij liggen bij hetgeen dat je al doet. Zodat de veranderingen die je maakt, ook voorlopig bij je zullen blijven passen.

1 ding is zeker: geen vetten eten = zwaar. En niet fijn. 

Diëten kan zorgen voor het verbreken van de verbinding met je eigen lijf.

Maar toch.. Een streng dieet kan er wel voor zorgen dat je de kracht van gezonde voeding gaat ervaren. Wat natuurlijk veel motivatie kan geven om op die gezonde manier te blijven eten. 

Veel mensen kennen hun potentie op het gebied van energie niet. Omdat zij al van jongs af aan niet het juiste eetpatroon (en/of andere leefstijlfactoren) hanteren voor een optimaal energieniveau. 

Dus er kan wel wat in zitten om kennis te maken met het goede gevoel dat voeding je kan geven. 

Een traject om je voedingsinname te verbeteren is onlosmakelijk verbonden met je mentale gesteldheid. 

Niet focussen op diëten, maar focussen op het inslijten van nieuwe gewoontes.

Je omgeving heeft invloed op jouw gezondheidskeuzes

Ja, ook wij ervaren dat het makkelijker is om gezond te eten als jouw omgeving met je mee doet. Soms heeft de partner het nodig om drie keer de nieuwe producten te proeven voor hij/zij het kan omarmen. 

'Afhechting' na coaching 

Hoeveel tijd neem je voor jezelf? Gezond eten is een vorm tijd, aandacht en liefde geven aan jezelf. En hoewel coaching je vooruit helpt (is wel de bedoeling), kan het soms best pittig zijn om onder ogen te komen waarom je doet wat je doet. Corina haar coach besteed op een mooie manier aandacht aan 'afhechting'. Ben je na de coachgesprekken goed genoeg om weer naar huis te gaan? 

Een waarde die wij beide nastreven en in anderen waarderen.

Je weet het (soms) zelf al, maar...

🔔Tip: maak je maaltijd verzadigend. Meer eiwit en vet zorgt voor minder snel trek. En dat maakt dat je minder eetmomenten op een dag zult nodig hebben. = Beter voor de stabiele bloedsuikerspiegel, een goed humeur en je energieniveau. Win-win-win!

🔔Tip: Bulk eten en drinken = het immuunsysteem minder belasten. Een win voor je energie!

🔔Tip: Een reset aan de start van een nieuw eetpatroon is niet altijd nodig. Het kan handig zijn en voordelen hebben, maar het is volledig afhankelijk van wie je bent en wat je wilt bereiken. Mocht je dus inspiratie op doen uit onze podcast, blijf wel zelf nadenken. Wees kritisch op wat je leest en hoort. En besef dat geen één leefstijl de beste leefstijl is, behalve de leefstijl die past bij jou.

Wij helpen jou!

We zijn benieuwd naar de onderwerpen die jij interessant vindt! Heb jij een specifieke hulp vraag? Laat het ons weten. Je naam blijft privé als je dat prettig vindt. 

Mail naar: info@nienkevink.nl 

De volgende podcast gaat over hoe je kunt besparen op je boodschappen. Deze podcast staat bomvol tips. Dus mis hem niet! Podcast 4 (om te luisteren).

Lezen: Hoe aandacht en mindfulness je gezonder maakt #Podcast5 (nienkevink.nl)