Voedingspraat

Over mij: Nienke Vink

Wat mij vooral interesseert, is hoe een goede balans

 in verschillende  gezondheidsfactoren

de kwaliteit van leven kan verbeteren.


Lees verder
Voedingspraat

Over mij: Nienke Vink

Wat mij vooral interesseert, is hoe een goede balans in verschillende gezondheidsfactoren de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Lees meer

''Voeding is de eerste stap''

Voeding is de eerste stap in de richting van een vervuld leven met veel energie. Dat komt omdat je voor een gezond en gelukkig leven, de juiste keuzes moet kunnen maken.


Om de juiste delen in de hersenen te kunnen gebruiken, de frontale cortex, om keuzes te maken voor de lange termijn, heb je de juiste grondstoffen nodig. Beschikt je lichaam niet over de juiste grondstoffen? Dan raakt je lijf in de stress. Het gevolg daarvan is dat jouw keuzes gebaseerd zullen zijn op emoties en de korte termijn. En juist die beslissingen zijn vaak ongezond.

 

Eet jij wat je nodig hebt voor energie en gezonde darmen en hersenen? Dan verbetert je humeur, je capaciteit om lange termijn beslissingen te kunnen maken en nog veel meer. Het balletje gaat rollen, de goede kant op. En vanuit die energie, kun jij je leven veranderen in de richting van wat je hart je ingeeft.

Voeding voor energie

Meer energie krijgen, op een leuke manier!

Mijn missie is het helpen van mensen bij het verkrijgen van meer (levens)energie. Maar, dan wel op een leuke en gezonde manier!

Een goede relatie met voeding staat voorop. Het gaat er altijd om dat je leefstijlkeuzes maakt omdat je het wil, niet alleen omdat het moet. 


''Het verschil tussen moeten en willen, is dat 'moeten' energie kost, en 'willen' energie oplevert. ''


Een ander eet- en leefpatroon bouwen gaat niet met een ongezonde mindset, dus dit is altijd onderdeel van het traject. Bij Voedingspraat is er oog voor alles wat voedend is voor jou als mens.

De Voedingspraat Succesmethode

Binnen de Voedingspraat Succesmethode is voedingsadvies meer dan een simpel lijstje van wat wel of niet te eten. Ik help niet alleen bij het kiezen van voedzaam eten, maar ook bij het creëren van een eetpatroon dat vreugde brengt. Als je kunt genieten van wat je eet, voelt het niet als 'volhouden'. Daarbij komt dat genieten van je eten helpt bij een betere vertering (en dat is heel belangrijk voor een goede opname van voedingstoffen!). 


Ik moedig aan om (voor 99% van de tijd) bewust te zijn van wat je eet en hoe het je lichaam en geest beïnvloedt. Bewuste waarneming van voeding is essentieel voor een gezonde relatie met voeding en meer bewustzijn in je leven. 


Mijn begeleiding omvat regelmatig meditatie, mindfulness en beweegadvies om voedingsstoffen beter op te nemen en stress te verminderen. Ook werken we aan het optimaliseren van je bioritme, leven met de seizoenen en meer. Door deze elementen te combineren, vergroot het bewustzijn over hoe gezondheid eigenlijk werkt en zul je een energieker, vitaler en meer vervuld leven ervaren.

Op deze foto gaat het (symbolisch) ook om 'Mijn Achtergrond'

Mijn Achtergrond

Mijn naam is Nienke Vink, ik ben geboren in 1998 en opgegroeid in Hippolytushoef (klein dorp in de kop van Noord-Holland). Van jongs af aan heb ik al een passie voor voeding, sport en gezondheid. Maar wat mij vooral interesseert, is hoe een goede balans in deze en andere gezondheidsfactoren de kwaliteit van leven kan verbeteren.


Sinds september 2022 heb ik geen vaste woonplaats, maar ben ik reizende, samen met mijn man Jop.

Ik ben nooit uitgeleerd en ben altijd opzoek naar de juiste balans tussen werken en leren. Opleiding, na cursus, na onderzoekartikel verslind ik met enthousiasme. Maar de kennis toepassen in de praktijk om mensen écht te kunnen helpen, is natuurlijk ook wel leuk en handig om te blijven doen. Eerlijk = eerlijk, het liefst zou ik soms een periode van een paar maanden helemaal van de aardbodem verdwijnen om lekker kennis te vergaren en dieper te duiken in hoe ik mensen zoals jij nog beter en effectiever kan helpen. 

Andere feitjes over mij:


- Ik houd van veel verschillende sporten en wil ook alles goed snappen en kunnen (lukt natuurlijk niet altijd hé)

- Ik houd enorm van lekker eten (gezond en ongezond), maar eet altijd volledig op gevoel. Ik tel dus nooit een calorie, de hoeveelheid macronutriënten en ga zo maar door (komt misschien ook omdat ik het nagenoeg uit m'n hoofd weet als ik zie wat ik eet)

- Ik houd van reizen, maar vooral van verschillende eetculturen en en leefstijlgewoontes in andere landen

- Ik ben geduldig en rustig, maar tegelijkertijd een enorme perfectionist in sommige facetten van het leven (alles kan altijd beter)

- Het leukste aan mijn werk vind ik wanneer ik klanten aantrek die like-minded zijn en waarbij ik alles wat ik voor mezelf heb geleerd de afgelopen jaren, 1-op-1 kan doorgeven. Ik geloof namelijk dat hoe beter ik me kan verplaatsen in jouw leefstijl, hoe beter ik je kan helpen. Klanten waarbij ik niet die 'klik' voel verwijs ik vaak (met alle respect) door naar andere zorgprofessionals, waarbij ze beter af zijn. Zodat ik mijn agenda open houd voor de mensen waarmee ik voor de volle 100% resultaat kan gaan. 

Opleidingen/cursussen

Opleidingen/cursussen

2022 - huidig | Epysfiologie/Natuurgeneeskundige - Evenwijs

2022 | Orthomoleculaire Voeding - Evenwijs

2020 | Voeding en Hormonen - SOFH

2020 | Intermittent Fasting - SOFH

2016-2021 | HBO Voeding en Diëtetiek Bachelor - NTI 

2015-2016 | HBO Voeding en Diëtetiek Propedeuse - HvA 

2016 - 2017 | Yogadocent - NTI


Zelfstudie/verdiepingen/seminars

2023 | Voeding en Leefstijl bij Depressie en Chronische stress

2023 | Carnivoor Dieet

2022 | Intuïtief eten

2022 | Darmmicrobioom,

2022 | Voeding en leefstijl bij Cholesterol(problemen), Astma, Endometriose

2021 | Keto-detox bij gewichtsverlies (afstudeer onderzoek)

2021 | Anatomie en Fysiologie: Spieren, Skelet en beweegapparaat


Boek je kennismaking

Even bellen?