Nienke Vink

Bedenker en uitvoerder van de Voedingspraat Succesmethode

''Voeding is de eerste stap''

Voeding is de eerste stap in de richting van een vervuld leven met veel energie. Dat komt omdat je voor een gezond en gelukkig leven, de juiste keuzes moet kunnen maken. Om de juiste delen in de hersenen te kunnen gebruiken, de frontale cortex, om keuzes te maken voor de lange termijn, heb je de juiste grondstoffen nodig. Beschikt je lichaam niet over de juiste grondstoffen? Dan raakt je lijf in de stress. Het gevolg daarvan is dat jouw keuzes gebaseerd zullen zijn op emoties en de korte termijn. En juist die beslissingen zijn vaak ongezond. 

Eet jij wat je nodig hebt voor energie en gezonde darmen en hersenen? Dan verbetert je humeur, je capaciteit om lange termijn beslissingen te kunnen maken en nog veel meer. Het balletje gaat rollen, de goede kant op. En vanuit die energie, kun jij je leven veranderen in de richting van wat je hart je ingeeft.

10 x meer energie in 10 stappen

Meer energie krijgen, op een leuke manier!

Mijn missie is het helpen van mensen bij het verkrijgen van meer (levens)energie. Maar, dan wel op een leuke en gezonde manier!

Een goede relatie met voeding staat voorop. Het gaat er altijd om dat je leefstijlkeuzes maakt omdat je het wil, niet alleen omdat het moet. 


''Het verschil tussen moeten en willen, is dat 'moeten' energie kost, en 'willen' energie oplevert. ''


Een ander eet- en leefpatroon bouwen gaat niet met een ongezonde mindset, dus dit is altijd onderdeel van het traject. Bij Voedingspraat is er oog voor alles wat voedend is voor jou als mens.

De Voedingspraat Succesmethode

Binnen de Voedingspraat Succesmethode is voedingsadvies veel meer dan alleen een lijst van wat wel of niet gegeten moet worden. Het omvat een diepgaand begrip van hoe voeding niet alleen het fysieke lichaam voedt, maar ook de geest en de ziel. Ik geloof sterk in het belang van genieten van voeding, niet alleen als brandstof voor het lichaam, maar ook als bron van vreugde en verbinding.


Wanneer ik voedingsadvies geef, integreer ik het concept van genieten in elke aanbeveling. Dit betekent dat ik niet alleen help bij het kiezen van voedingsmiddelen die het lichaam voeden, maar ook bij creëren van een eetpatroon dat vreugde en tevredenheid brengt. Voedsel heeft het potentieel om zowel het lichaam als de geest te voeden, en het bewuste genot van voeding kan  (in mijn ervaring) een positieve impact hebben op het algehele welzijn.


Bijvoorbeeld, als ik werk met iemand die worstelt met vermoeidheid, adviseer ik niet alleen over voedingsmiddelen die de energie kunnen verhogen doormiddel van voeding met een hoge voedingsstoffendichtheid, ik help ook bij het vinden van gerechten, producten en voedingsgewoontes die je echt lekker vindt en waar je naar uit kunt kijken om ze te eten. Door deze benadering wordt voeding niet langer slechts een functionele noodzaak, maar een bron van positieve emoties en versterkende ervaringen. In een wereld waar diëten voedselbeperkingen de norm zijn, wil ik je laten inzien dat geen enkel voedingsmiddel verboden hoort te zijn. Je kunt van alles (met mate) blijven genieten én evengoed gezond leven.


Een bewuste waarneming en verwerking van voeding is van essentieel belang voor een gezonde relatie met voeding en meer bewustwording in je leven. Ik moedig mensen aan om zich (voor 90% van de tijd) volledig bewust te zijn van wat ze eten, hoe ze het eten en hoe het hun lichaam en geest beïnvloedt. Dit bewustzijn bevordert niet alleen de spijsvertering en het verzadigingsgevoel, maar versterkt ook de gezonde relatie met voeding en het lichaamsbeeld.


In mijn begeleiding integreer ik ook meditatieoefeningen, mindfulness en beweegadvies. Deze helpen bij het verbeteren van de opname van voedingsstoffen en dragen ook bij aan het voeden van de geest en het verminderen van stress. Door deze elementen te combineren, wordt met het verbeteren van de voedingsinname, het bewustzijn vergroot waardoor ook ruimte ontstaat om geest en ziel te voeden. Dit alles leidt tot veel meer energie en vervulling in je leven.


Samengevat neem ik binnen de Voedingspraat Succesmethode naast de voedende aspecten voor het lichaam (praktisch over welke voeding je nodig hebt om optimaal te functioneren), ook het voeden van de ziel en geest op een organische manier mee in het advies. Ik help individuen om voeding te zien als een bron van energie, plezier, vreugde en evenwicht. Dit holistische perspectief vormt de kern van mijn benadering om mensen te helpen een staat van optimale energieke gezondheid te bereiken.

Op deze foto gaat het (symbolisch) ook om 'Mijn Achtergrond'

Mijn Achtergrond

Mijn naam is Nienke Vink, ik ben geboren in 1998 en opgegroeid in Hippolytushoef. Van jongs af aan heb ik al een passie voor voeding, sport en gezondheid. Maar wat mij vooral interesseert, is hoe een goede balans in deze en andere gezondheidsfactoren de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Ik ben dol op lekker eten, zowel gezond als ongezond (het draait allemaal om balans). Ook vind ik het leuk om zelf te experimenteren met gerechten en baksels in de keuken.

Sinds september 2022 heb ik geen vaste woonplaats, maar ben ik reizende. Samen met mijn man Jop, leef ik het digital nomad leven. En dat voedt mijn ziel! We verblijven veel in Spanje en daar eet en leef ik anders dan in Nederland. Ik deel meer over mijn persoonlijke leven op Instagram. Het lijkt me leuk om daar te connecten!

Even bellen?