Voedingspraat

Voedingspraat

“Wat mij vooral interesseert is hoe een goede balans tussen voeding, beweging, ontspanning en andere gezondheidsfactoren de kwaliteit van leven kan verbeteren. ”

Nienke Vink

Wat ik doe..

Mijn missie is het helpen van mensen bij het verkrijgen van meer energie en het verbeteren van hun relatie met voeding. Een goede relatie met voeding kan zoveel kwaliteit van leven opleveren, dat ik dat misschien wel net zo belangrijk vind als wat er daadwerkelijk gegeten en gedronken wordt.

Een goede relatie met voeding maakt het makkelijker om echt gezond te eten. En dat gezonde eten geeft zoveel energie en positiviteit. Dit maakt het cirkeltje weer rond. Want met energie en positiviteit is het makkelijker om bewuste leefstijlkeuzes te maken.

Afvallen komt niet op de eerste plaats, het is belangrijk om door middel van de juiste voeding en eventueel supplementen, eerst weer (levens)energie te krijgen. Met meer energie en een gezond lijf, wordt afvallen veel leuker en makkelijker.

Nienke Vink

Passie voor wat voeding met je doet

Mijn naam is Nienke Vink, ik ben geboren in 1998 en opgegroeid in Hippolytushoef. Van jongs af aan heb ik al een passie voor voeding, sport en gezondheid. Maar wat mij vooral interesseert, is hoe een goede balans in deze en andere gezondheidsfactoren de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Ik ben dol op lekker eten, zowel gezond als ongezond (het draait allemaal om balans). Ook vind ik het leuk om zelf te experimenteren met gerechten en baksels in de keuken.

''Meer energie door gezonde voeding''


Ik help jou bij het verkrijgen van meer energie. Want met meer energie haal je meer uit het leven. Soms kunnen een paar op maat gemaakte aanpassingen aan jouw leefstijl er al voor zorgen dat je je minder vaak vermoeid voelt. Alleen moet je wel weten, welke aanpassingen dit zijn en hoe ze in jouw leven kunnen passen. En dat is precies waar ik jou bij help.


Mijn achtergrond en opleiding als diëtist

Voeding & Diëtetiek

Door mijn passie voor voeding en gezondheid kon het niet anders dan dat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek heb gevolgd en succesvol heb afgerond.

Voeding & Hormonen

Naast de opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik mij nog meer gaan verdiepen, namelijk in ‘Voeding en Hormonen’ bij de Ortho Health Foundation. 

Intermittent fasting

Bij de Ortho Health Foundation heb ik eveneens gekozen voor de specialisatie 'intermittent fasting'.

Bootcamp & Yoga

In februari 2020 heb ik een cursus gevolgd tot basisbootcamptrainer bij Start2move opleidingen. Daarnaast heb ik in 2016 een cursus Yoga instructeur gevolgd. De anatomische kennis komt van pas bij het geven van wandelyoga. 

EMB (bloedtest)

Eind 2021 heb ik de cursus gevolgd om te kunnen met een EMB-bloedtest. Sindsdien zijn de resultaten nog verbluffender. 

Orthomoleculaire voeding

Op dit moment ben ik bezig met het volgen van de opleiding 'Orthomoleculaire voeding' bij Evenwijs.