Het ontstaan van mijn passie voor voeding

Daar is die dan, mijn allereerste blogpost! Na het posten van deze blog ben ik officieel begonnen met mijn blog over voeding en leefstijl. En precies deze blog zal gaan over het ontstaan van mijn passie voor voeding.

Eindelijk is het zover, want het idee om te bloggen over lekker en gezond eten spookt al een lange tijd door mijn hoofd. Toen het einde van mijn opleiding in zicht kwam, durfde ik te beginnen met het uitwerken van mijn ideeën. En zo ontstond mijn onderneming en al het leuke wat daarbij komt kijken. In deze blog lees je dus meer over hoe mijn passie voor voeding is ontstaan en hoe het er toe heeft geleid dat ik nu het internet nog voller ga schrijven met verhalen over voedingsstoffen, gezonde leefgewoontes en ga zo maar door.

Het begin van mijn liefde voor eten

Van jongs af aan ben ik al veel met voeding bezig. Ik ben opgegroeid met een liefde voor lekker eten. Hoewel de liefde voor eten vroeger vooral voor ‘lekker’ (en vaak ongezond) eten was, is in de loop der jaren ook de vonk overgeslagen tussen mij en gezond (en lekker) eten.

Ik weet niet beter dan dat eten altijd een belangrijke rol in mijn leven heeft gespeeld. Vroeger op vakantie vond ik het al superleuk om marktjes met verse voeding te bezoeken en de eetcultuur van andere landen te zien, proeven en te beleven. Als we thuiskwamen van de reis en aan familie vertelden hoe de vakantie was geweest, dan kwam mijn oma altijd direct met de meest belangrijke vraag aanzetten: ‘Wat hebben jullie allemaal gegeten op vakantie?’. Op die vraag gaf ik dan met liefde een uitgebreid antwoord.

Praten over eten

Toen ik een jaar of tien was, dacht ik er niet over na dat het een tikkeltje eigenaardig is om juist die vraag als allereerst te stellen. Maar om eerlijk te zijn praat ik het allerliefst over eten en betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ook ik vaak aan vrienden en familie vraag wat ze zoal eten op vakantie en daarbuiten. Uiteindelijk begon ik langzamerhand te beseffen dat mijn interesse (net als bij mijn oma) altijd uitgaat naar eten.

Als ik een vlog van een bekend persoon aan het bekijken ben, denk ik standaard: ‘Waarom zet je de camera uit als je gaat eten?’. Ik ben benieuwd wat er op je bord ligt, welke ingrediënten je gebruikt en hoe het smaakt. Ik wacht ook nog steeds op het moment dat de uitvinding om geuren te ruiken door de tv heen, toegankelijk wordt voor mensen zoals ik. Dan zouden al die kookprogramma’s nog verslavender worden om naar te kijken (en te ruiken).Een grote behoefte aan informatie over voeding en aan het opdoen van bijzondere voedingsbelevingen heb ik dus altijd al gehad.

De geur van de pizzeria deed de liefde voor voeding groeien

Bij de pizzeria in Hippolytushoef (mijn voormalige woonplaats) ben ik niet voor niets blijven werken van mijn veertiende tot mijn 21ste. Naast het feit dat ik mocht werken in het meest hechte en gezellige team dat je je maar kunt voorstellen, werd ik ook verslaafd aan de heerlijke geuren uit de keuken. Ik heb daar veel geleerd over smaakvol eten, want zo’n beetje alles uit de Italiaanse keuken smaakt geweldig, toch? Bij Gianni (de eigenaar) keek ik welke ingrediënten er in de pan zaten als er weer een onverklaarbaar lekkere geur uit de keuken kwam. Dan pakte ik een kladblokje en schreef in steekwoorden op hoe ik gerechten thuis kon namaken.

Van ‘lekker’ naar ‘lekker en gezond’

Na de middelbare school was het dus een logische stap om te beginnen met de studie Voeding & Diëtetiek, om nog meer met voeding bezig te kunnen zijn. Ik leerde meer over het belang van goede voeding voor het welzijn van de mens. Vanaf dat moment werd het mijn uitdaging om alle lekkere recepten die ik kende (zo ook de recepten met Italiaanse deegwaren), ook gezond te maken. Ik begon met het vervangen van witte pasta door bijvoorbeeld rode linzen pasta en ik voegde extra aubergine en courgette toe aan de lasagne. Langzamerhand ging het me steeds makkelijker af om op deze manier maaltijden te bereiden die niet alleen smaakvol zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een rustige huid en een optimaal energielevel.

Op weg naar gezond en gelukkig eten

Ondertussen heb ik een manier van leven gevonden waarbij ik kan genieten van lekker, gezond en ongezond eten. Ik weet wat ik moet eten en doen om mezelf van binnenuit optimaal te voeden. Maar ik weet ook dat ik het soms nodig heb om even heerlijk te genieten van minder volwaardige voedingsmiddelen (chocola!). En het is te combineren, want hoe cliché het ook klinkt, het draait allemaal om de ‘balans’.

Als gevolg van mijn eigen weg naar een leefstijl waar ik me energiek, gezond en vooral happy bij voel, lijkt het me een dankbare taak om jou te begeleiden op weg naar jouw eigen, unieke manier van gezond en gelukkig leven. Wees welkom op mijn website om te lezen wat ik doe en voel je vrij om een bericht achter te laten. De komende tijd post ik meer blogs over het belang van bepaalde voedingsstoffen en andere gezondheidthema’s. Ook ga ik heerlijke recepten delen (lekker en gezond!). Ik ben altijd benieuwd naar wat jij nu eigenlijk echt wilt weten over voeding, dus stel me alsjeblieft je vraag! Wie weet kan ik je een duidelijk antwoord geven of er zelfs een mooie blogpost van maken zodat ik tegelijkertijd meerdere mensen kan helpen die dezelfde vragen hebben.

Of je nu hulp nodig hebt bij het verbeteren van energielevel, of je wil gewoon eens gratis kennis maken. Ik ontmoet je graag!

Neem vrijblijvend contact op.

Liefs, Nienke

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon!Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
lia
Door

lia

op 12 Oct 2021

Wat een leuke vlog Nienke.

Reactie plaatsen