Chiapudding met chocola en aardbeien

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Waarschuwing: chiazaad kan bloeddrukverlagend werken. Pas op bij het gebruik van bloeddrukverlagers. 

Portie: 1

Duur: Overnight + 10 minuten

Ingrediënten chiapudding

  • 200 ml tijgernotenmelk of kokosmelk
  • 50 gram chiazaad
  • Vanille aroma naar eigen smaak
  • 2 eetlepels gemengde notenpasta
  • 1 blokje >70% cacao chocola (Lindt o.i.d)
  • Handje verse aardbeien

Bereiding chiapudding

  1. Meng de melk met het chiazaad en vanille-aroma en plaats voor minimaal drie uur in de koelkast. Beter en makkelijker: maak de avond van te voren en plaats in de koelkast. Zorg dat de chiazaadjes goed ondergedompeld zijn zodat ze lekker kunnen wellen in de melk. 
  2. Haal de weckpot o.i.d met de chia/melk mix uit de koelkast en roer goed door. Voeg de notenpasta toe. 
  3. Hak het blokje chocola in kleine blokjes en snijd de aardbeien in stukjes. 
  4. Roer alles door elkaar.

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen