Exorfine vrij recept: Smoothiebowl pink

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Dit recept is vrij van exorfines. Maar dat niet alleen. Het is een super lekker en voedzaam ontbijt. Wil je meer exorfinevrij recepten? Download dan mijn weekmenu, inclusief 28 recepten en meer inspiratie!

Voor deze mooie roze smoothie bowl heb je het volgende nodig:

Goed voor 1 portie

Duur: 10 minuten

Ingrediënten

  • Twee rode bieten
  • 100 gram watermeloen
  • Twee flinke handen aardbeien
  • Vijf eetlepels kokosyoghurt (het liefst de volvette variant!)
  • Granola (hoeveelheid naar eigen smaak) en het liefst naar eigen recept (let op: voor exorfinevrij, kies bijvoorbeeld de glutenvrije granola van Eatnatural)

Optioneel (toppings)

  • Gemengde noten
  • Lijnzaad
  • Vers fruit (ziet er mooi uit en geeft een extra bite)

Bereiding

  1. Voeg het fruit, de groente en yoghurt toe aan de blender en mix tot een glad geheel
  2. Vul je bakje met het mengsel en voeg toppings toe naar eigen smaak


Let op: dit gerecht is vrij waterig. Dat hoort zo! Houd je hier niet van? Gebruik dan bevroren ingrediënten en mix deze in de blender. Daar wordt de structuur steviger van. Je kunt natuurlijk ook ingrediënten aanpassen (denk aan kwark in plaats van yoghurt, voor meer dikte).

Rode biet is super gezond. Groente bij het ontbijt is helemaal gezond. Maar wist je dat rode biet vrij zoet is en daarom vooral ook een super lekkere toevoeging kan zijn aan je smoothiebowl?

Tip: granola van Eat Natural (protein packed) de blauwe verpakking. Super lekker en goede voedingswaarden. De muesli van Tasty Basics (naturel) is ook smaakvol en bevat goede voedingswaarden.

Dit recept is (als je het goed doet :p) glutenvrij, lactosevrij, exorfine-arm, koemelkvrij, sojavrij, vegan.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto's! Tag mij op Instagram @voedingspraat  (vergeet me niet gelijk te volgen voor meer recepten!) en mail je plaatje naar info@nienkevink.nl.

Eetsmakelijk!

Wil jij meer exrfine vrije recepten? Maar het liefst als bundel bij elkaar? Download dan nu mijn exorfine arme weekmenu, inclusief 28 recepten en meer inspiratie.

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

exorfine vrije recepten

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon!Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen