Mango pistache salade

Duur: 15 minuten

Aantal personen: 2 porties

Ingrediënten

  • 100 gram ijsberg sla
  • 1 plantje basilicum (blaadjes én takjes)
  • 1 grote mango of 200 gram in blokjes 
  • 50 gram pistachenoten
  • 1 grote avocado (of twee kleine)
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ijsbergsla fijn in reepjes van maximaal één centimeter. Was de sla grondig met lauwwarm water en gebruik optioneel een sladroger om het te laten drogen. Uitlekken is ook een optie. 
  2. Knip een vol plantje basilicum kaal en gebruik ook delen van de takjes. Snijd de takjes zo fijn als mogelijk en de blaadjes in reepjes van maximaal één centimeter.  
  3. Snijd de mango in kleine blokjes van 1 cm. Zie hier hoe je een mango het handigst aan kunt snijden. 
  4. Hak de pistachenoten in grove stukken, maar dat ze niet meer 'heel' zijn. 
  5. Maak van de avocado smalle reepjes, en besmeer deze met het sap van een halve sinaasappel. 
  6. Snijd 2-4 plakjes sinaasappel zoals op het plaatje voor de garnering en gebruik de rest van het sap voor de dressing. 
  7. Meng de olijfolie met het ananassap en peper en zout. 
  8. Meng alle ingrediënten in een kom en bestrooi met de dressing.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, exorfine-arm, koemelkvrij, sojavrij, vegan. 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto's! Tag mij op Instagram @nienkevink_ of mail je plaatje naar info@nienkevink.nl.

Eetsmakelijk!  

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊
Reactie plaatsen