De Leverpodcast | Leververvetting en galstenen, een alternatieve aanpak #Podcast13
in Podcast
2 min. leestijd

De Leverpodcast | Leververvetting en galstenen, een alternatieve aanpak #Podcast13

Corina en ik geven sinds een aantal weken een inkijk in een heel persoonlijk proces van leefstijlverandering.

Namelijk, het proces van Corina zelf.

Corina heeft te kampen met leververvetting en galstenen.

De reguliere aanpak zou deels bestaan uit het verwijderen van de galblaas. Maar met een holistische kijk, lijkt dat niet altijd de beste oplossing.

Door de galblaas te verwijderen heb je nog niets gedaan om de oorzaak te achterhalen.

En daarbij komt: een heel orgaan verwijderen heeft impact op de rest van je organen. Die galblaas zit daar niet toevallig alleen voor de gezelligheid.

Eigen regie leververvetting en galstenen (alternatieve aanpak)

Vanuit die kijk heeft Corina haar strategie bepaald en ZELF de regie genomen over haar gezondheid. Uiteraard niet zonder het reguliere pad te negeren. Het mooie is namelijk dat de ene waarheid de andere waarheid niet uit hoeft te sluiten.

Wat wil zeggen dat de visie vanuit de reguliere zorg niet iets is om te negeren. Regulier en alternatief kan soms naast elkaar bewegen.

Dus, in overleg met de huisarts, specialisten uit het ziekenhuis, een orthomoleculair epigenetisch therapeut en mij, volgt Corina haar eigen weg in het herstellen van levervetting en galstenen.

We onderzoeken welke (ontelbaar veel) factoren allemaal van invloed zijn (geweest) op het ontstaan van leververvetting en galstenen. Maar natuurlijk kijken we vooral naar: Hoe keren we het om? Is het überhaupt mogelijk én veilig?

Op dit pad kijken we naar leefstijlfactoren zoals voeding, beweging, stress, roken, slaap etc. Maar ook naar de spirituele betekenis van organen.

Spirituele betekenis van organen bij leververvetting en galstenen

Alle organen houden verband met bepaalde (onderdrukte) emoties. En als iets je ziek kan maken in het leven (mijn ervaring), is het wel het niet uiten en/of doorvoelen van emoties.

Het leuke (en moeilijke tegelijkertijd) hieraan is dat de beste manier om de invloed van (onderdrukte) emoties op de gezondheid van je organen te meten, is door te ‘’voelen’’.

Geen bloedtest of scan gaat je vertellen dat er nog vrij veel woede geuit mag worden wat in je lichaam ligt opgeslagen. Of dat je verteringsprobleem, niet alleen te maken heeft met wat je in je mond stopt, maar ook met wat je letterlijk te verteren hebt op emotioneel gebied.

  • Het ligt als een blok op m'n maag. (Als je ergens spanning over voelt).
  • Wat heb je op je lever. (Als je ergens mee zit).
  • Ik moet even galspuwen (als je je frustratie kwijt wil).

De uitspraken komen niet zomaar ergens vandaan.

Maar... we willen ze wel ‘zomaar ergens’ gaan begrijpen, graag!😜

Het goede voorbeeld zijn als vitaliteitscoach

Ik geloof dat je als coach, inspirator of begeleider het best je coachee kan helpen wanneer je zelf het goede voorbeeld geeft. Het is net als het opvoeden van kinderen.

Je kunt ze van alles wijsmaken met regels, waarden, normen. Maar uiteindelijk zullen ze jou, als ouder, als grootste voorbeeld nemen.

En dus is de beste manier om er voor te zorgen dat je kind niet aan de drank gaat, zelf niet aan de drank gaan. (Om maar wat te noemen).

Je hoeft als voorbeeld niet "perfect" te zijn. Dat bestaat nog steeds niet.

Maar, het is handig als de keuzes die je maakt voor je eigen gezondheid, resoneren met de keuzes die je wil dat je coachee zal maken voor een optimaal resultaat voor zijn/haar gezondheid.

Corina neemt het heft in eigen handen. Als vitaliteitscoach is zij JUIST met leververvetting en galstenen een voorbeeld voor haar coachees.

Omdat zij laat zien (zoals elke goede coach dat zou doen) dat de uitdagingen er zijn om van te leren. En hopelijk te overwinnen.


Elke klacht is een kans.

Elke klacht is een kans.

Een kans om te leren, beter en sterker te worden.

Je gezondheid naar een nog hoger niveau te tillen.

Zodat je met een hoog bewustzijn en veel energie van het leven kunt genieten.

Corina bedankt haar klachten door liefdevol voor zichzelf te zorgen.

Niet zonder hort of stoot. Maar dat heet ‘groei’.

En die horten en stoten zijn precies wat de Podcast nou leuk maakt om naar te luisteren.

De 'Leverpodcast', een alternatieve aanpak voor leververvetting en galstenen.

‘’Een eerlijke inkijk in het persoonlijke leefstijlverbeteringsproces van een vitaliteitscoach.’’

Hoe uniek wil je het hebben.

Luister nu! Via Spotify en YouTube.

'Nien & Corien gaan Vitaal'

Luister hier de hele reeks van de Leverpodcast.


Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen