Leververvetting en galstenen, een alternatieve kijk #Podcast11
20 januari 2023 

Leververvetting en galstenen, een alternatieve kijk #Podcast11

Door Corina Vink van VinkVitaal

In de eerste Leverpodcast (we hebben nog steeds geen goede naam), volgen we het pad van leverontvetting of het omkeren van een vervette lever en een totale opschoning zou ik bijna zeggen.

 Mijn (Corina) pad met de nadruk op ‘mijn’ omdat Nienke en ik bij voorbaat een soort disclaimer willen benoemen. We geven geen medische adviezen. We bespreken welke keuzes ik maak om te zorgen dat ik kilo’s kwijtraak want dat is belangrijk in het omkeren van een vervette lever. Ik ga me overigens niet wegen. Of zoals Nienke zegt: ‘Luister naar je lichaam i.p.v. de weegschaal’. 

Daarnaast heb ik galstenen en inmiddels een paar keer een flinke aanval heb gehad, zelfs op 1e Kerstdag !, dat wil ik niet meer en ik heb ervoor gekozen een soort ‘twee-sporen’ beleid hierin te volgen. Het spoor van de natuurgeneeskunde en het reguliere spoor. 

Het reguliere spoor betekent het verwijderen van de galblaas. Dat vind ik heftig temeer omdat de galblaas een functie heeft. Het is tenslotte het reservoir dat gal opslaat dat wordt aangemaakt in de lever en van daaruit aan de darmen wordt afgegeven wanneer het zijn ‘ontvettende’ werk moet doen. 

Het spoor van de natuurgeneeskunde werd mij geadviseerd door een orthomoleculair epigenetisch therapeut. Ik volg een kuur waarin ik ontgift. Of mijn lever, nieren en galblaas worden goed gereinigd en ondersteund in hun werking. De kruidendrank die ik gebruik is Resium en voor de ondersteuning van de werking van de galblaas gebruik ik tijdens elke maaltijd Beta-TCP tabletten. Resium zorgt ervoor dat de galstenen als het ware oplossen en via urine en poep uitgescheiden worden. Ik ben benieuwd wat het resultaat gaat zijn!

Natuurlijk is voeding in het hele pad erg belangrijk. Hiervoor ben ik begonnen met Nienke’s programma ’10 x meer energie in 10 stappen’. Een programma van 10 weken waarin we elke week een doel stellen m.b.t. voeding. We komen hiervoor elke maandag online samen en bespreken de volgende stap. Om deze stappen te ondersteunen hebben we een boek waarin we bijhouden wat we eten. Ik heb voor mezelf nog een extra bulletjournal aangeschaft zodat ik alles kan bijhouden. En wat leuk en informatief is in dit pad is het elkaar tips geven en ideëen uitwisselen in de Voedingspraat Community die Nienke heeft (een besloten ledenomgeving). Dat motiveert en ondersteunt en het is gewoon erg leuk om te delen!

Tot zover een korte beschrijving van de ‘Leverpodcast’ en heel graag tot het volgende luistermoment. Ben zelf ook erg benieuwd naar de vorderingen!

Benieuwd naar het 10x meer energie in 10 stappen - Online groepsprogramma?

Lees hier meer informatie en meld je aan voor de volgende editie!

Luister ook op Spotify!

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊
Reactie plaatsen