Alles wat je moet weten over de EMB Bloedtest: De voordelen, de procedure en wat het kan onthullen

Alles wat je moet weten over de EMB Bloedtest: De voordelen, de procedure en wat het kan onthullen

De EMB bloedtest, oftewel de Energetisch Morfologische Bloedtest, is een innovatieve diagnostische tool die inzicht biedt in de gezondheidstoestand van het lichaam op een dieper niveau. In dit artikel duiken we dieper in op wat de EMB bloedtest precies is, welke voordelen het biedt, hoe de procedure verloopt en welke waardevolle informatie het kan onthullen.

Wat is de EMB Bloedtest?

De EMB bloedtest is een geavanceerde analyse van een druppel bloed, waarbij gekeken wordt naar de vorm en structuur van de bloedcellen, de verhouding tussen verschillende celtypen en de eventuele aanwezigheid van afvalstoffen en mineralen. Dit geeft inzicht in het functioneren van diverse lichaamssystemen, zoals het immuunsysteem, de spijsvertering, en de stofwisseling.

De Voordelen van de EMB Bloedtest

Vroege Detectie van Problemen: De EMB bloedtest kan subtiele afwijkingen opsporen nog voordat ze zich manifesteren als symptomen. Hierdoor kunnen potentiële gezondheidsproblemen in een vroeg stadium worden aangepakt.

Holistische Benadering: In tegenstelling tot traditionele bloedonderzoeken, kijkt de EMB bloedtest naar de samenhang tussen verschillende systemen in het lichaam. Dit helpt bij het identificeren van de onderliggende oorzaken van klachten.

Individuele Aanpak: De testresultaten leiden tot een op maat gemaakt behandelplan. Dit is mogelijk doordat de EMB bloedtest de unieke biochemie van elk individu in kaart brengt.

Monitoring van Vooruitgang: Na aanpassingen in levensstijl of behandelingen kan de EMB bloedtest opnieuw worden uitgevoerd om de effectiviteit van de gekozen aanpak te evalueren.

De Procedure van de EMB Bloedtest

Bloedafname: Een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen uit de vingertop, vergelijkbaar met een reguliere bloedsuikertest. Deze druppel bloed wordt vervolgens uitgesmeerd op een microscoopglaasje.

Microscopische Analyse: Het preparaat wordt onder een speciale microscoop geplaatst, waardoor gedetailleerde observatie van de bloedcellen mogelijk is. Een getrainde therapeut analyseert de grootte, vorm, kleur en beweeglijkheid van de cellen.

Resultaten en Interpretatie: De bevindingen worden vertaald naar een begrijpelijk rapport. Hierin worden mogelijke verstoringen of onevenwichtigheden in het lichaam weergegeven.

Wat Kan de EMB Bloedtest Onthullen?

De EMB bloedtest kan een breed scala aan informatie onthullen, waaronder:

Voedingstekorten: Tekorten aan essentiële voedingsstoffen kunnen worden opgespoord, wat helpt bij het optimaliseren van het dieet.

Toxiciteit: De aanwezigheid van afvalstoffen en zware metalen in het lichaam kan aan het licht komen.

Immuunsysteem Gezondheid: De test kan aanwijzingen geven over de kracht en reactie van het immuunsysteem.

Stressniveaus: Verhoogde stress kan zichtbaar zijn in de vorm van veranderingen in de bloedcellen.

Darmgezondheid: Problemen met de spijsvertering en darmflora kunnen worden gedetecteerd.

In essentie biedt de EMB bloedtest een diepgaand inzicht in de gezondheidstoestand van het lichaam, waardoor zowel preventieve als curatieve maatregelen gericht kunnen worden genomen. Door een holistische benadering te hanteren, biedt deze test de mogelijkheid om de gezondheid te optimaliseren op basis van de unieke behoeften van elk individu. Maar let op, de bloedtest is altijd een aanvulling op een klinisch consult bij een voeding- of gezondheidsspecialist. Het is geen opzichzelfstaande tool om diagnoses te stellen. De resultaten en interpretaties hangen volledig samen met de klinische blik van je zorgprofessional. De test is niet wetenschappelijk onderbouwd en de uitslag kan niet één op één worden vergeleken met een bloeduitslag van de huisarts. 

Echter is deze energetische en persoonlijke manier van kijken naar jouw bloedwaarden in mijn optiek juist de meerwaarde waar je naar verlangt als je je gezondheid wil verbeteren zowel preventief als curatief. 

Lees meer informatie en bestel de bloedtest

Of neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen