Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten
Duur: 25 minuten
Aantal porties: 2-4 personen
Ingrediënten Gerookte Kip Salade
- Drie strengels met bosui
- Twee vleestomaten (mogen ook snoep- of cherrytomaten zijn)
- Een halve komkommer
- 200 gram gerookte kip
- 350 gram ijsbergsla
- Een avocado
- Twee theelepels citroensap
- Een eetlepel mayonaise
- Een theelepel (pittige) mosterd
- Een eetlepel honing
- Twee eetlepels olijfolie
- Twee theelepels (appel) azijn
- Vier eetlepels pijnboompitjes
- Twee handjes Parmezaanse kaas (geraspt of in stukjes gesneden) Let op: Dit is optioneel (bevat exorfines)
Bereiding
- Snijd de bos ui in kleine ringetjes. De tomaten, komkommer en ijsbergsla kunnen naar eigen wens worden gesneden. Voeg alle groente toe aan een saladekom.
- Snijd de gerookte kip in plakken van een halve centimeter dik.
- Halveer de avocado en snijd er dunne plakjes uit. Smeer de plakjes direct in met citroensap. Voeg de avocado toe aan de saladekom
- Maak de dressing in een apart bakje. Meng de mayonaise, mosterd, honing, olijfolie en azijn door elkaar.
- Bak de pijnboompitjes kort aan in een droge koekenpan.
- Loop niet weg, het verbrandt snel.
- Verdeel de salade over twee borden, verdeel de stukjes kip, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
- Voeg als laatste de dressing toe en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.