Zen

Yin Yoga in Hippolytushoef

Voed je lichaam, geest en ziel. Word lenig en zen met Voedingspraat Yoga.

Boek je les
Leefstijl en voeding tegen winterdip

Thuiskomen in jezelf

Van Noorwegen tot Spanje, Frankrijk, Polen, Schotland en Lapland. Ik heb  in twee jaar tijd prachtige ervaringen mogen opdoen. Reizen en weg zijn van ''thuis'' verrijkt(e) mijn leven en geeft mij een gevoel van ultieme vrijheid. En toch heeft dat gevoel van vrijheid soms een keerzijde. Namelijk: een gebrek aan verbondenheid. Vanuit die behoefte aan verbondenheid, ontstond mijn reis om terug op Wieringen te zijn.


Al in 2016 volgde ik mijn eerste cursus tot Yoga instructrice. Ik vond het enorm interessant en heb vooral mezelf  sindsdien veel les gegeven. Maar nu is het tijd om die ervaring naar buiten te brengen en in te zetten om ook jou te helpen bij het verkrijgen van meer verbinding. Met jezelf, met je lijf en met de mensen, dingen en het leven waar je van houdt. Keer je mee naar binnen?

Wees welkom


Voedingspraat Yin Yoga

Een Yin Yoga les bij mij is meer dan alleen wat houdingen aannemen om soepeler te worden. Het is een totale Yin-ervaring. Waarbij je even helemaal kunt verzachten en je vrouwelijke energie mag verwelkomen. Er komen vlagen van yoga-nidra, ademhaling-, en meditatietechnieken om de hoek kijken om op een laagdrempelige  manier kennis te maken met een diepe vorm van ontspanning.


De Zensessies zijn ontstaan vanuit de behoefte bij mezelf om meer rust te ervaren in mijn dagelijks leven. Ik heb het altijd nodig om het samen te doen of een stok achter de deur te hebben. en dat wil ik zo ook geven aan anderen. 

Doe mee


AGENDA*

Maandag | 09.15-10.30 uur

Woensdag | 19.15 - 20.30 uur

Vrijdag | 18.30- 19.45 uur

Reserveer een plekje
*De data in de agenda zijn met uitzondering van feest- en vakantiedagen. 

Tarieven ''Yin Yoga lessen''

Losse les

10.-

Per les

Voor een losse les betaal je eenmalig 10.- Je kunt zowel contant betalen bij aankomst, als over de bank via onderstaande knop. 

Boek je les


& Betaal later

10 Lessen

95.-
Per strippenkaart
De 10-strippenkaart is 3 maanden geldig vanaf het moment van aanschaf. Je krijgt bij de eerste les een stempelkaartje waarop ik netjes je verbruik bijhoud. 
Boek je les


& Betaal later

1x p. week

35.-
Per maand
Dit abonnement kun je afsluiten wanneer je één les per week wil volgen. Je kunt iedere week zelf bepalen welke tijd/dag je wil boeken in de agenda. Je kunt zowel contant tijdens de les, als over de bank via hieronder betalen.
Boek je les


& Betaal later

2x p. week

57.-
Per maand

Dit abonnement sluit je af wanneer je het wel goed kan gebruiken om 'lekker vaak' aan yoga te doen. Je kunt twee keer per week een les volgen (wanneer je wil). Je kunt zowel contant tijdens de les, als over de bank via hieronder betalen.

Boek je les


& Betaal later

Waarom Yin Yoga?

Yin

Natuurlijke detoxificatie

Yin yoga ondersteunt het lichaam bij het natuurlijke ontgiftingsproces. De diepe stretches en ademhalingstechnieken stimuleren de bloedsomloop, helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en bevorderen zo een gezonde ontgifting van het lichaam.

Toename van flexibiliteit en mobiliteit:

Langdurige houdingen in Yin yoga stimuleren het rekken van bindweefsel en gewrichten, wat leidt tot een aanzienlijke verbetering van flexibiliteit en mobiliteit, ongeacht je huidige fitnessniveau.

Energiebalans voor vitaliteit

Yin yoga stimuleert de doorstroming van levensenergie volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze praktijk opent meridianen en bevrijdt energieblokkades, waardoor een gebalanceerde en vrije stroom van energie door je lichaam wordt bevorderd.
Yin Yoga

Stress- en angstvermindering met kalmerend effect

Yin yoga heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat leidt tot aanzienlijke vermindering van stress en angst. De combinatie van mindfulness en rustige houdingen draagt bij aan een verbeterd emotioneel welzijn.

Lichaamsherstel na intensieve activiteiten:

Door de focus op diepere weefsels helpt Yin yoga bij het herstellen van het lichaam na intensieve fysieke activiteiten. Het bevordert een betere circulatie, vermindert spierpijn en versnelt het herstelproces.

Innerlijke rust en verbeterde spijsvertering

Naast het bevorderen van innerlijke rust, kunnen de buikgerichte houdingen van Yin yoga ook bijdragen aan verlichting van buikklachten en een gezonde spijsvertering. Ervaar de positieve effecten van deze holistische benadering van welzijn.

Boek je sessie

Whatsapp naar: 06 215 269 68

Veelgestelde vragen

Praktische Zaken

Moet je je eigen yogamat meenemen of zijn er matten beschikbaar?

Ik heb voor iedereen een yogamat. Neem alleen je eigen handdoek mee (voor de hygiëne) en eventueel een eigen kleedje, bolster of yogablokken.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij de locatie van de lessen?

Ja, je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats van Moto Hippo. De fiets mag tegenover de Kliever worden geplaatst.

Kan je waardevolle spullen veilig achterlaten tijdens de les?

Zeker. Niemand komt zomaar onze ruimte binnen.

Waar is het precies?

Bedrijvencentrum de Kliever, Molenveld 4a. Op de begane grond kom je binnen en heb je aan de linkerhand de toiletten. Als je voorbij de toiletten doorloopt naar achter heb je weer op links een deur naar de trap. Wanneer je de trap op loopt is het tweede kantoor (207) de mijne. Daar vinden de lessen plaats.

Kosten en Betaling

Wat zijn de kosten voor een enkele Yin Yoga-les?

De tarieven vind je hierboven op een rij. App of mail bij onduidelijkheid naar info@nienkevink.nl of 06 215 269 68

Wat is het betalingsbeleid?

Ik accepteer zowel contante betalingen als betalingen via de bank. Online betalingen kunnen worden gedaan via mijn website. Er is geen pinapparaat aanwezig in de praktijk.

Kan je een proefles volgen voordat je je verbindt aan een langer programma?

Zeker. Een proefles is altijd gratis. Ook kun je een losse les nemen voordat je een abonnement of strippenkaart aanschaft.

Aanmelden en Afmelden

Hoe kan je je aanmelden voor een Yin Yoga-les?

Je kunt je aanmelden via Whatsapp.

Wat moet je doen als je je hebt aangemeld maar niet kunt komen?

Als je niet kunt komen, meld je dan alsjeblieft minstens 24 uur van tevoren af door te appen naar 06 215 269 68. Dit helpt mij de groepsgrootte te beheren. Je houdt tenslotte al die tijd mogelijk een plekje vrij van iemand anders die graag zou komen. Er is maar beperkt plek.

Is het nodig om je van tevoren af te melden als je een les niet kunt bijwonen?

Ja, ik waardeer het als je me op de hoogte stelt als je niet kunt komen, zodat ik anderen de kans kan geven om deel te nemen.

Zijn er consequenties voor het niet tijdig afmelden voor een les?

Wanneer je herhaaldelijk niet komt opdagen zonder gepaste reden, gaat dit wel ten koste van je strippen of abonnementstegoed.

Algemene informatie Zen-sessies

Wat is Yin Yoga en wat kan ik verwachten tijdens een Yin Yoga-les?

Yin Yoga is een langzame en rustige vorm van yoga waarbij houdingen voor een langere tijd worden vastgehouden, meestal tussen de 3 en 5 minuten of zelfs langer. Het richt zich op het stretchen van diepere bindweefsels en het creëren van ruimte in het lichaam.

Hoe lang duren de Yin Yoga-lessen gemiddeld?

De lessen duren doorgaans 60 tot 75 minuten.

Wat moet ik meenemen naar een Yin Yoga-les?

Breng alsjeblieft je eigen handdoek mee. Als je hebt, kunnen blokken, bolsters een deken handig zijn, maar ik heb er ook enkele beschikbaar. Een matje heb ik in elk geval voor je!

Is het nodig om ervaring te hebben met yoga voordat ik aan een Yin Yoga-les deelneem?

Nee, Yin Yoga is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars. De houdingen kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus.

Zijn de lessen geschikt voor beginners?

Absoluut! Mijn lessen zijn toegankelijk voor beginners, en ik moedig een rustige en ontspannen benadering aan.