Nien & Corien gaan live! Over Voeding en Vitaliteit #Podcast1
in Podcast
2 min. leestijd

Nien & Corien gaan live! Over Voeding en Vitaliteit #Podcast1

In onze allereerste podcastaflevering stellen wij ons voor en vertellen we meer over waarom en hoe we deze podcast tot stand hebben laten komen. Je hoort welke onderwerpen we nu en de komende tijd zoal bespreken. En... je kunt natuurlijk ook zelf je onderwerpen en vragen mailen naar info@nienkevink.nl 

In dit artikel lees je de samenvatting van Podcast 1

🕭 Abonneer en druk op het belletje! Spotify en YouTube

Wie zijn Nienke en Corina?

Corina Vink (56 jaar) is vitaliteitscoach en communicatietrainer en woonachtig in Friesland. Ik, Nienke Vink (24 jaar) ben orthomoleculair diëtist en woon in Spanje. Via Teams spreken wij elkaar en we nemen beide, apart van elkaar ons eigen stem op voor een goede kwaliteit van het geluid. 

Onze verbinding

Corina is de zus van mijn vader (mijn tante dus). Dus zo kennen wij elkaar. We delen de passie voor gezondheid, maar ook voor lekker eten. In de familie zijn wij allen dol op barbecueën met echt goed vlees. En daarnaast maakt en eet iedereen graag soep.  

Omdat we familie zijn en gedeelde passies hebben, spreken we elkaar graag. Tijdens de coronacrisis volgde wij gezamenlijk een kookcursus. bij Evenwijs (een echte aanrader!)

Ontstaan van de passie voor gezondheid

Sinds de lockdown (in verband met de coronapandemie) kwam Corina, zoals velen, thuis te zitten. En daar ontstond het gevoel van urgentie om meer aandacht te besteden aan gezondheid. Mentale én fysieke gezondheid verdienen preventieve aandacht. Voeding is van grote invloed op de gezondheid. Maar om goed voor jezelf te zorgen, heb je wel bepaalde motivatie en kennis nodig. Deze onderwerpen (een integrale aanpak voor het verbeteren van gezondheid), daar willen we meer over blijven leren, bespreken en delen. 

Als je jonger zou hebben geweten wat je later leerde over gezonde voeding en leefstijl, hoe had jouw vitaliteitsscore er dan uit gezien vandaag?

Gezondheid en levensgeluk zijn onlosmakelijk verbonden

Mijn interesse (Nienke) gaat al van jongs af aan uit naar hoe je optimaal gezond blijft, maar wel op een leuke manier. Dus ik ging Voeding en Diëtetiek studeren. Ik kwam er achter dat dit nog lang niet alles was wat ik wilde weten. En er is nog zoveel meer te leren. Vandaar dat ik de orthomoleculaire voedingskennis er bij ben gaan leren. En op het moment ben ik bezig met de opleiding Epifysiologie 1 (tevens een opleiding van Evenwijs). 

Perfect bestaat niet en hoeft niet te bestaan

We zijn van mening dat een optimale gezondheid in verbinding staat met levensgeluk. Maar, niets MOET. Gezonde voeding mag je van genieten en mag leuk zijn. En daarom zijn wij altijd opzoek naar manieren om leefstijlverbetering zo persoonlijk mogelijk te maken. ''All size fits none''.

Een leefstijl creëren voor de lange termijn zou niet hoeven voelen als 'volhouden'. Bij het verbeteren van de leefstijl staat het 'dichter bij jezelf komen' centraal. Dus geen strenge diëten, maar een eigen persoonlijke weg kunnen volgen. 

Hoe ga je handig om met je talenten, maar daardoor ook met je valkuilen?

In de volgende aflevering luister je naar mijn antwoord op de vraag over hoe ik oplaad na een dag met prikkels. Iedere vrijdag komt er een nieuwe podcast online. Te beluisteren via Spotify en YouTube

Leuk dat je hebt meegelezen/geluisterd en tot volgende week! Luister Podcast 2.

Of lees: Hoe laad je op als je prikkelgevoelig bent? #Podcast2 (nienkevink.nl) 

Word lid van de Voedingspraat Community voor meer informatie en inspiratie over VOEDING voor ENERGIE!

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen