Persoonlijke update 21-11-2023
3 min. leestijd

Persoonlijke update 21-11-2023

 Na mijn herfstslaap (lees: de overgang van zomer naar winter heb ik altijd even rust/tijd voor mezelf nodig en dit heb ik ook gepakt), deel ik met vol enthousiasme iets nieuws met je!

Ik ben terug in Nederland en heb niet alleen een nieuw kantoor, maar ook een nieuwe bezigheid waar ik je graag meer over vertel- Yin Yoga!

Terug in Nederland: Een Nieuw Hoofdstuk

Na de afgelopen tijd te hebben gereisd van Noorwegen tot Spanje, Frankrijk, Polen, Schotland en (binnenkort) Lapland, heb ik behoefte aan een vaste uitvalsbasis, in Nederland.

Jop is bezig met de opleiding tot golfpro, ik ben lekker voedingsadviezen aan het geven vanuit m’n kantoortje tegenover m’n vader (Moto Hippo). Ik vind het heerlijk om ook in mijn vaders bedrijf bij te dragen aan het onderhouden van de website/webshop en social media. Het ‘’samen’’ werken  heb ik na een paar jaar alleen te zijn geweest in al mijn werk echt gemist. Oké en eerlijk…

Ik heb gewoon ook echt mijn vader gemist! En de beste manier om met hem in contact te komen, is om te communiceren over zijn werk. In het werk ligt een van onze gemeenschappelijke interesses, dus ik ben helemaal blij dat ik op die manier met familie kan samenzijn (om te leren én te genieten van die relaties).

We hebben nu (nog) onderdak bij mijn ouders. Waar het voor veel mensen heel gek lijkt om na 7 jaar uit huis weer terug te komen, vind ik het op het moment juist heel fijn. We wilden niet meteen weer iets ‘vast’ in Nederland. Want we zouden blijven reizen. Inmiddels hebben we besloten om inderdaad te blijven reizen, maar wel op een rustiger tempo, minder lang en minder vaak ‘onderweg’ zijn. Én, met Nederland als uitgangspunt.

We blijven in de basis online werken om alle voordelen qua locatie-onafhankelijkheid te blijven ervaren. Een passende eigen woonplek in Nederland komt daarbij vast binnenkort op ons pad. 

Yin Yoga: Een Holistische Benadering van Welzijn

Maar nu verder over mijn werk als diëtist. Zoals je weet houd ik me bezig met voeding en gezondheid. En waar gezonde voeding nog altijd de basis is van elk advies, heb ik mijn kennis door de jaren heen verbreed. 

Ik geloof sterk in de synergie tussen voeding, ontspanning, zingeving, uitdaging, beweging, ademhaling en noem maar op. Het liefst specialiseer ik me in alles, maar dat kan niet. En dat hoeft ook niet, want overal op de wereld heb ik goede collega-therapeuten die allen gespecialiseerd in één of meer takken van gezondheid. En zo doen we het ‘samen’.

Er is alleen wel één thema waar ik me in blijf interesseren en waar ik zelfs vóór mijn studie Voeding & Diëtetiek al mijn eerste cursus voor deed. En dat is, Yoga. 

Ik kan er in geen enkel advies om heen dat men, in welke vorm dan ook, meer lichaamsbewustzijn mag creëren voor optimale gezondheid. Een perfecte manier daarvoor (voor velen) is, Yoga.

Daarom integreer ik nu Yin Yoga in mijn praktijk. Voor mij ook gelijk een reminder om lekker de mat op te gaan. Maar vooral om jou te mogen helpen aan meer ontspanning in je dagelijkse leven. Omdat een optimale spijsvertering niet alleen fysieke voeding vereist, maar ook rust en bewuste ademhaling. De diepe stretches, ademhalingstechnieken en meditatie in (Yin) Yoga helpen bij een gezonde ontgifting, flexibiliteit, energiebalans en emotioneel welzijn. Dat willen we toch allemaal?

Ik nodig je daarom van harte uit om in november en december 2023 zoveel lessen te volgen als je wil. Gratis! 

Het maakt niet uit of je ervaring hebt met Yoga. Het is toegankelijk voor ieder niveau (ook voor mannen ;p). De focus ligt vooral op een rustige en ontspannen benadering. Je houdt verschillende poses per les aan voor 3-5 minuten. Het is totaal niet zwaar of actief. 

Je kunt met verschillende doeleinden meedoen. Puur lichamelijk om je sportprestaties te verbeteren (leniger = minder blessures), of juist omdat je geestelijk meer ontspanning wil ervaren (ademhaling en hartslag omlaag = minder stress ervaren). Maar in alle gevallen vooral omdat je meer tijd voor jezelf wil nemen.

Wanneer en Waar Gratis Lessen:

Maandag | 09.15-10.30 uur

Woensdag | 19.15 - 20.30 uur

Vrijdag | 18.30- 19.45 uur

Locatie: Bedrijvencentrum de Kliever, Molenveld 4a, tweede verdieping, kantoor 207.

Kosten: De hele maand november en december zijn de lessen volledig gratis. Als je het leuk vind en vaker wil komen in het nieuwe jaar, kijk dan op https://nienkevink.nl/yin-yoga-hippolytushoef/ voor alle informatie en prijzen. 

Aanmelden en Contact:

Je kunt je eenvoudig aanmelden via mijn site of stuur me een berichtje op 06 215 269 68. Ik zorg voor de yogamatten; neem alleen je eigen handdoek mee voor hygiëne en eventueel een persoonlijk kleedje, bolster en/of yogablokken.

Of meld je hier direct aan:

Met warme groeten,

Nienke Vink | Orthomoleculair Diëtist, Voedingspraat

 -

PS De workshop Kerstkransen maken van m’n moeder en mij, op Zondag 10 december (bij Moto Hippo) heeft nog wat plekjes vrij. Wil je ook lekker knutselen met lekkers en gezellig creatief, samen bezig zijn met natuurlijke materialen? Stuur me een berichtje voor meer info of aanmelden 06 215 269 68.

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen