Recepten Carnivoor Dieet | Vijf keer lekker eten bij het Carnivoor Dieet
3 min. leestijd

Recepten Carnivoor Dieet | Vijf keer lekker eten bij het Carnivoor Dieet

Download Carnivoor Weekmenu

Wat is het Carnivoor Dieet?

Het carnivorendieet is een dieet dat voornamelijk gebaseerd is op dierlijke producten, inclusief vlees, vis en andere dierlijke voedingsmiddelen. Bij het volgen van het carnivoor dieet worden plantaardige voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, granen, peulvruchten en noten uit het dieet weggelaten. Echter, is het zeer verstandig om persoonlijk advies in te winnen en je zelf goed in te lezen over hoeverre deze strikte versie van het Carnivoor Dieet voor jou gezond is. Ik zelf raad vaak een Carnivoor Dieet in minder strikte zin van het woord aan (bij sommige mensen!), het is niet voor iedereen 100% geschikt.

In dit artikel lees je in elk geval vijf van mijn favoriete Carnivoor recepten om van te genieten als je strikt bezig bent met het dieet. Succes! En geniet er van.

Biefstuk met roomboter (grasgevoerd)

Biefstuk, vooral in roomboter gebakken (lees: sappig en mals vlees!), is toch wel een van mijn favoriete recepten voor in het Carnivoor Dieet. Niet alleen om zelf te maken, maar ook voor het eten buiten de deur. Een biefstukje staat in Nederland op de meeste menukaarten van restaurants en is daarom een fijne optie om te nemen voor als je het Carnivoor Dieet volhoudt en buiten de deur eet. Een biefstuk mag daarom niet ontbreken in het Carnivoor dieet.

Mijn manier om hem zo lekker mogelijk te bereiden:

  1. Verwarm een grillpan op hoog vuur en voeg een klontje roomboter toe.
  2. Bak het ongeveer 2-3 minuten per kant voor een medium-rare bereiding.
  3. Voeg tijdens het bakken nog een extra klontje roomboter toe en bedruip de biefstuk ermee voor extra smaak en malsheid.
  4. Haal de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten voor je hem aansnijdt om er heel dik van te genieten!

Bottenbouillon

Bottenbouillon is zo lekker voor als je een energiedipje hebt. De smaak, en de opkikker die je krijgt zijn heel fijn. Het is tevens rijk aan voedingsstoffen zoals gelatine, collageen, aminozuren, mineralen en vitamines, die gunstig zijn voor gewrichten, huid, haar, nagels en immuunsysteem, wat zo'n beetje alle belangrijke lichaamsfuncties omvat.

Je kunt bottenbouillon ook gebruiken als basis voor andere gerechten om meer smaak te geven. Het is super simpel om zelf te maken (gras gevoerde runderen), maar er zijn ook gezonde verkoopadressen. Wanneer ik in Nederland ben bestel ik mijn vlees bijna altijd bij Grutto. De beste webshop voor grasgevoerd en/of wild vlees. De missie van Grutto spreekt mij zo aan! Zij hebben hart voor de natuur, de dieren en de gezondheid van de mens. Echt een aanrader.

Gekookt ei

Gekookte eieren zijn de beste! Heerlijk vind ik het om twee keer per week een hele doos eieren te koken. Je kunt ze vervolgens een aantal dagen in de koelkast bewaren en steeds gebruiken voor onderweg, of als je al honger hebt vlak voor het koken. Eieren bevatten alle essentiële aminozuren die je nodig hebt.

Belangrijk is wel om je te realiseren dat je voor een goede eiwitvertering wel voldoende vitamines en mineralen moet binnen krijgen. Heb je vaak een opgeblazen buik,  stinkende/rottende ontlasting, ast van winderigheid of boeren wanneer je eieren eet? Trek aan de bel. Dan loopt er waarschijnlijk iets niet optimaal in je eiwitvertering.

Haring

Veel mensen die het Carnivoor Dieet volgen focussen zich volledig op het eten van vlees, vlees en nog eens vlees. Zonder, vind ik. Want je hoeft ten eerste het dieet helemaal niet altijd zo streng op te volgen om goede resultaten te behalen. En ten tweede, je kunt nog fijner aan je gezondheid werken én het dieet lekkerder maken met vis. Onder andere haring, paling en zalm zijn goede bronnen van essentiële vetzuren. Strikt genomen is het beter om ui en zuur te laten staan. Maar eigenlijk is dat van oorsprong sowieso al de bedoeling. Want echte verse haring, smaakt heerlijk zonder toevoegingen (als je het mij vraagt).

Kipdijfilet

Kipdijfilet, afkomstig van de kippen dij, is dankzij het hogere vetgehalte malser en smaakvoller dan gewone kipfilet. Het biedt waardevolle voedingsstoffen en past goed in het Carnivoren Dieet. De sappige en volle smaak van kipdijfilet maakt het echt een topper voor de afwisseling.

Dit rijtje is een voorbeeld van wat ik lekker vindt bij het volgen van (voor mij een semi) Carnivoor Dieet. Er zijn natuurlijk talloze andere gezonde en lekkere opties. Zorg vooral voor veel variatie! Dan ga je het beter en langer volhouden. Voor meer tips over hoe je het dieet goed volhoudt, kun je mijn andere blog lezen. Carnivoor Dieet Weekmenu | En hoe houd je het vol? (nienkevink.nl)

Carnivoor Weekmenu

Wil jij een Carnivoor Weekmenu ontvangen in je mailbox? Laat je mailadres achter en je ontvangt binnen enkele minuten een menu, inclusief boodschappenlijst.

Download Carnivoor Weekmenu

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon!Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen