Gerookte kip salade

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Duur: 25 minuten

Aantal porties: 2-4 personen

Ingrediënten Gerookte Kip Salade

  • Drie strengels met bosui
  • Twee vleestomaten (mogen ook snoep- of cherrytomaten zijn)
  • Een halve komkommer
  • 200 gram gerookte kip
  • 350 gram ijsbergsla
  • Een avocado
  • Twee theelepels citroensap
  • Een eetlepel mayonaise
  • Een theelepel (pittige) mosterd 
  • Een eetlepel honing
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Twee theelepels (appel) azijn
  • Vier eetlepels pijnboompitjes 
  • Twee handjes Parmezaanse kaas (geraspt of in stukjes gesneden) Let op: Dit is optioneel (bevat exorfines)

Bereiding

  1. Snijd de bos ui in kleine ringetjes. De tomaten, komkommer en ijsbergsla kunnen naar eigen wens worden gesneden. Voeg alle groente toe aan een saladekom. 
  2. Snijd de gerookte kip in plakken van een halve centimeter dik.
  3. Halveer de avocado en snijd er dunne plakjes uit. Smeer de plakjes direct in met citroensap. Voeg de avocado toe aan de saladekom
  4. Maak de dressing in een apart bakje. Meng de mayonaise, mosterd, honing, olijfolie en azijn door elkaar. 
  5. Bak de pijnboompitjes kort aan in een droge koekenpan. 
  6. Loop niet weg, het verbrandt snel.
  7. Verdeel de salade over twee borden, verdeel de stukjes kip, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. 
  8. Voeg als laatste de dressing toe en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen