Pompoensoep met feta en pitten

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten

Deze zachte, verwarmende pompoensoep met feta en pitjes is heerlijk voor de herfst. Het bevat alleen maar gezonde ingrediënten en de smaak is echt subliem. Zoek niet langer naar het ultieme recept voor pompoensoep! Je hebt hem al gevonden...

Duur: 15 minuten (+ oven/kooktijd)

Aantal personen: als het aan mij ligt is dit recept voor 1 persoon (en dat ben ik zelf 😊) andere mensen halen hier zo'n 2-4 kopjes uit. 

Recept pompoensoep met zalm en pitten

Ingrediënten pompoensoep

 • Twee tenen knoflook (of lekker uitbundig veel natuurlijk)
 • 1 witte ui of twee sjalotjes
 • 1 flespompoen of ongeveer 500 gram in blokjes aan pompoen
 • 1 winterwortel 
 • 0,5 liter kippenbouillon 
 • 2 handjes pompoenpitten
 • 1 hand verse peterselie
 • 200 gram zalm snippers

Bereiding pompoensoep

 1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uitjes. Fruit in olijfolie. 
 2. Bereid ondertussen de pompoen. Heb je een rauwe (fles)pompoen? Het lekkerste is om deze dan in de oven te garen. Hak in dit geval de pompoen in stukken en laat 30 minuten op 200 graden garen met peper, zout en eventueel wat rozemarijn. Voorgekookte pompoen in blokjes kunnen direct worden toegevoegd worden aan het mengsel van knoflook en ui.
 3. Snijd de winterwortel in grove brokken en laat mee garen in de oven of voeg direct toe aan het mengsel. 
 4. Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes gaar koken. 
 5. Wanneer het gaar is mix je met de staafmixer of keukenmachine alles goed door tot een glad geheel. Let op: het is echt lekker als het een gladde soep wordt, dus even geduld met die staafmixer. Haal hem er niet te snel uit.  Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik is. 
 6. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur (blijf er bij, dit kan snel verbranden). Zet het vuur uit wanneer de eerste pompoenpit begint te springen/poffen. Dan volgen de andere pompoenpitten vanzelf. Zo niet, speel nog even met vuur totdat alle pitjes lekker zijn gepoft. 
 7. Schenk de soep in een kom en voeg per persoon een handje peterselie, zalmsnippers en wat pompoenpitjes toe. 
 8. Breng eventueel nog verder op smaak met extra peper en zout.

Ik krijg gewoon trek (lees: speekselvorming)  bij het uitwerken van dit recept. Dit is een ultiem voorbeeld van hoe comfortfood kan zijn. 

Download Exorfinevrij Weekmenu incl. Recepten


Over de schrijver
Mijn naam is Nienke Vink en ik ben orthomoleculair diëtist. Ik help jou op je weg naar meer energie door middel van een gezond en lekker eet- en leefpatroon! Heb jij het artikel met plezier gelezen, een foutje gespot of nuttige kennis opgedaan? Stuur een reactie, ik ben benieuwd! 😊 PS Ik gebruik in mijn blogs soms affiliate links. Bijvoorbeeld wanneer ik naar boeken verwijs of andere favorieten.
Reactie plaatsen