Kleurrijke voeding
Exorfinevrije voeding, tips en recepten
Nienke Vink
Exorfinevrije voeding, tips en recepten
01/08/2024
0 min
0

Exorfinevrij lunch

01/08/2024
0 min
0

Exorfinevrije quinoasalade met geroosterde groenten

Ingrediënten:

  • 1 kop quinoa, goed gespoeld
  • 2 kopjes water
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kop gehakte verse peterselie
  • Sap van 1 citroen
  • 1/3 kopje gehakte walnoten (optioneel)
  • Feta kaas, verkruimeld (optioneel)

Bereidingswijze:

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2. Meng de blokjes zoete aardappel, plakjes courgette, rode ui en blokjes rode paprika op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 25-30 minuten of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • 3. Spoel de quinoa goed af en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
  • 4. In een grote kom, meng de geroosterde groenten, gekookte quinoa, verse peterselie en citroensap. Meng goed.
  • 5. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  • 6. Garneer de quinoasalade met gehakte walnoten en verkruimelde feta kaas als je dat wilt.
  • 7. Serveer de quinoasalade als een smakelijke en voedzame exorfinevrije lunch.

Deze quinoasalade met geroosterde groenten biedt een gezonde en smaakvolle optie voor een exorfinevrije lunch. Geniet ervan!


Een kleurrijke quinoasalade geserveerd in een kom, gevuld met geroosterde groenten, verse kruiden en een verfrissende citroendressing. Een gezonde en voedzame exorfinevrij lunchoptie.

Reacties
Categorieën